MIKSI VALITSISIN HIRSITALON?

Ecoste rakentaa

VALITSISINKO MINÄKIN HIRSITALON?

Hirsitalorakentamisella on Suomessa todella pitkät perinteet. Tunnelmallisen hirsitalon suosio jatkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Hirsitaloja kohoaa yhä enenevässä määrin sekä haja-asutusalueille loma- ja vapaa-ajan asunnoiksi että erityisesti moderneihin taajamiin. Syitä siihen, miksi lämminhenkinen ja tyylikäs hirsitalo on niin monen rakentajan ja talopaketin ostajan mielestä erinomainen valinta, löytyy lukemattomia. Kerromme tässä sinulle niistä muutamia keskeisimpiä.

Hirsitalossa on terveellinen sisäilma ja aina miellyttävä lämpötila

Hirsitalo hengittää: hirrellä on kyky sitoa itseensä kosteutta, kun ilma on kostea, ja luovuttaa sitä, kun ilma on kuivaa.  Sisäilman kosteus pysyy siis vakaalla ja optimaalisella tasolla, joten myös asukkaiden on hyvä hengittää. Moni hengitystieongelmista ja erilaisista allergioista kärsivä suomalainen onkin päässyt terveysongelmistaan eroon valitsemalla hirsitalon. Optimaalinen sisäilman kosteus heikentää myös bakteerien elinolosuhteita ja vähentää pölyn määrää asunnossa.
Hirrellä on myös erinomaisen hyvä lämmönvarauskyky, joten hirsitalon sisälämpötila pysyy miellyttävänä ympäri vuoden.

Hirsitalo on taloudellinen ratkaisu pohjoisiin olosuhteisiin

Paksu hirsinen seinä kykenee varaamaan itseensä auringon antamaa energiaa. Tämä ilmaiseksi tapahtuva ”lataus” säilyy pitkään ja vähentää lämmityksen tarvetta. Hirsi varaa myös viileinä kesäöinä viileyttä ja pitää asunnon helteen sattuessa miellyttävän lämpöisenä. Hirsisaumoissa käytettävät tiivisteet varmistavat seinien ilmanpitävyyden ja tiiviyden. Ecoste-hirsitaloissa ulkovaipan rakenneosien liitokset ja läpiviennit on varmistettu ja toteutettu aina erinomaisen laadukkaasti. Hirsitalo on lämmityskustannuksiltaan siis erittäin hyvä valinta.

Hirsitalo on ekologinen valinta

Puu on ympäristöystävällinen rakennusmateriaali. Se on uusiutuva luonnonvara. Hirren valmistus kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin moni muu rakennusmateriaali. Hirren valmistuksen oheistuotteet kuten puru voidaan kaiken lisäksi hyödyntää mm. paperin valmistuksessa. Koska hirsitalon seinärakenteet ovat yksinkertaista umpipuuta, kosteuden pääsy rakenteisiin ei ole mahdollista. Näin hirsitalo kestää todella pitkään. Ja jos joskus tulee aika hyvästellä hirsitalo, materiaali on kierrätettävää. Luonto kiittää.

 

Voimme luvata, että hirsitalo on järkevä valinta, olitpa sitten suunnittelemassa vapaa-ajan asuntoa tai ympärivuotisesti asuttavaa modernia kotia perheellesi. Ota rokeasti yhteyttä meihin – suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaava, arvonsa säilyttävä hirsitalo.